Find de bedste og billigste brugte biler på online bilportal

26 juli 2021 Astrid Pedersen

Skal familiens nye bil være en brugt én af slagsen? Så har du foretaget et klogt valg, set fra et økonomisk synspunkt.

Nye biler er dyre biler i Danmark hvor de høje afgifter sender priserne på himmelflugt. Det er urealistisk at forestille sig at man som almindelig dansk lønmodtager skulle have mulighed for at finansiere køb af fabriksny bil uden at skulle gældsætte sig.

Det er ikke alle som synes det er sjovt at skulle optage et dyrt bil lån til ære for et køretøj. Der er trods alt sjovere måder hvorpå man kan spendere sin beskedne formue end ved afbetaling på et lån. Og er drømmebilen et par klasser over den billigste model vil bildrømmen hurtigt kunne udvikle sig til et rendyrket økonomisk mareridt.

Undgå værdi tabet med en brugt bil

Den flotte nye bil vil nemlig meget hurtigt tabe sin værdi. Det skønnes at det meste af bilens nyværdi vil være borte inden for de første tre til fem år af bilens levetid. Det betyder at du vil stå med en bil som ikke kan sælges uden at du lider tab. Og du vil sandsynligvis blive ved med at betale af på lånet længe derefter.

Du kan dog udnytte dette værdi tab til din egen fordel. Du vil nemlig kunne købe en brugt bil med ganske få år på bagsmækken til en brøkdel af nyprisen. En brugt bil af nyere dato vil allerede have gennemgået den mest voldsomme del af sit værditab. Du vil således kunne få en ganske glimrende brugt bil med mange kilometer tilbage i tælleren ganske billigt, måske endda helt uden at du behøver at gældsætte dig.

Du bør købe din nye brugte bil hos en autoriseret brugtvogns forhandler, for eksempel gennem Biltorvet hvor du hver dag finder masser af bruge biler til salg. Læs mere på Biltorvet.dk

Flere Nyheder