Hygge i børnehøjde

19 maj 2022 Marie Pedersen

advertorial

Vil du gerne skabe et trygt rum, hvor dit barn kan søge hen alene eller sammen med legekammerater? Læs med her, og få tips til hvordan du indretter børneværelset, så det inviterer til både hygge og leg.

Hulebygning

De fleste børn elsker at bygge huler. Det handler måske om, at søge tryghed, men kan også være en rejse mod eventyrslotte og sørøverskib. Kun fantasien sætter grænser, og ofte skal der ikke meget andet end et sæt stole og et par dyner til, at bygge en hule.

Vil du give dit barn muligheden for at tage hulebygningen til helt nye højder, bør du kigge nærmere på de såkaldte hussenge. Dette er senge, hvor selve stellet udgør både seng og et slags tag.

hussenge

Aktivitet på værelset

Har du et barn, der holder af at tumle og udfolde sig fysisk, kan du med fordel indrette værelset med tumlemøbler, en sansegynge eller måske endda klatregreb på væggen. At opfordre børn til at bruge sin krop har mange gode formål.

For nogle børn giver det en ro i kroppen at få lov til at lege og bruge hele kroppen, i stedet for stillesiddende lege, der ofte finder sted inde på værelset. Det hjælper også barnet med at udvikle dets motorik, hvilket er endnu en grund til at gøre tumle- og klatreredskaber tilgængelige for barnet.

Simpel og overskuelig opbevaring

Et godt tip til at holde børneværelset mere overskueligt og ryddeligt, er at tænke på opbevaring af legetøj, bøger, tøj osv. Hav evt. skuffer og reoler i barnets højde, så barnet selv kan se hvor legetøjet er. Så undgår du – måske – at alt legetøjet ryger ud på gulvet på én gang.

Sørg for ikke at overfylde skuffer, kurve osv., men gør det så overskueligt som muligt for både dig selv og for barnet. Det gør oprydningen meget nemmere, og rummet kommer ikke til at virke kaotisk og rodet.

Flere Nyheder