Sådan foregår det, når du tager et krancertifikat

04 juli 2022 Emilie Ann Jacobsen

editorial

Hvis du har overvejet at tage et krancertifikat, er du sikkert interesseret i at vide, hvordan det foregår. Vi tager her udgangspunkt i undervisningen til et krancertifikat hos EUC Syd, der udbyder kurser til sønderjyderne. 

Først og fremmest kan vi sige, at undervisningen tager ti dage. Det er altså et intensivt kursus, men det betyder også, at det passer godt i forhold til, hvis du allerede er i arbejde. De fleste vil kunne få lov til at holde fri i ti dage for at tage et kursus. Særligt hvis det er et kursus, der giver dig nye kompetencer i forhold til dit arbejde. 

På kurset lærer du, hvordan du sætter kranen op, hvordan du aflæser diagrammer over aflæsning hvordan du vurderer, hvordan du bedst skal løfte en genstand, og hvor meget den genstand cirka vejer. Gennem hele kurset vil der selvfølgelig være et stort fokus på sikkerhed. Når du skal løfte tunge ting op i luften, er sikkerheden jo fuldstændig afgørende. Derfor det meget vigtigt, at du er opmærksom på den. 

Krancertifikat

Nemt at finde kursus i nærheden af dig 

Som nævnt tilbyder EUC Syd kurser i Syd- og Sønderjylland. Bor du i det område, vil det altså være nemt for dig at finde et kursus i nærheden af dig. Der bliver løbende afholdt kurser i at føre en kran, hvilket gør det muligt for dig at tage kurset, når det passer dig. 

Hvis du overvejer at tage et krancertifikat, er det en god ide, at du taler med både din arbejdsgiver, og med EUC Syd. Det kan være, at du kan lave en aftale med din arbejdsgiver om, at de betaler for kurset, og at du måske endda kan få fri med løn til at tage kurset. Ved at tale med EUC Syd kan du få afklaret alle tvivlsspørgsmål, du måtte have i forbindelse med at tage kurset. 

Flere Nyheder